Misstänkt greps i Phuket efter sex år för att ha knivhuggit en annan person under Songkran 2017

Phuket -

En misstänkt greps i Phuket efter att han ska ha knivhuggit och skadat en annan man allvarligt för sex år sedan under Songkran 2017 i Prachin Buri.

Polis från Central Investigation Bureau (CIB) berättade för Phuket Express att de har arresterat den misstänkte, endast identifierad som Mr. Jirapong, 33, framför ett hotell i Sakoo, Thalang. Han anklagas för mordförsök.

Gripandet kom efter att han under Songkran-festivalen för sex år sedan, medan han firade och drack alkohol med sina vänner, hamnade i ett slagsmål med en tonåring i Prachin Buri, centrala Thailand.

Tio vänner till den andra parten kom för att attackera Jirapong under bråket. De använde ett glas för att slå Jirapong i ansiktet som sedan knivhögg offret två gånger innan de skyndade iväg.

Det var oklart varför det tog sex år för Jirapong att spåras och arresteras och CIB förklarade inte omedelbart detta faktum.

****************************

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.