Thailands bästa berättelser från den andra veckan i april 2023

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, utvalda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 10 april 2023, till söndagen den 16 april 2023. De är inte på någon speciell nivå av betydelse men är listade i ordningen efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Domstolen har varnat thailändska medborgare att inte köra fordon när de är berusade under den kommande Songkran-festivalen efter att ha sett en ökning av trafikolyckor under de senaste två åren.

Detta kommer att bidra till att minska antalet olyckor och antalet fall som ställs inför rätta.

2. Thailand har satt upp ett stort mål att locka 150,000 XNUMX värdefulla saudiarabiska turister till landet för att stimulera turismen.

Thailand har också tittat på att expandera islamisk turism i allmänhet, något som är viktigt för många saudiarabiska turister.

3. Bangkoks guvernör Chadchart Sittipunt besökte Khaosan Road för att kickstarta Songkran-festivalen igår, den 13 april.

Han sa att atmosfären var mycket livlig med besökare både utländska och thailändska.

4. Den thailändska polisen och Federal Bureau of Investigation (FBI) arresterade tillsammans en tysk-amerikansk flykting anklagad för bedrägeri i Bangkok.

FBI hade inlett en operation för att arrestera höga chefer för ett icke namngivet transportföretag i USA, som hade lurat företaget på över 52 miljoner dollar under de senaste 10 åren.

5. Generalsekreteraren för det thailändska folkhälsoministeriet, Dr. Opas Karnkawinpong, rapporterade att det fanns en ökning av allvarliga skador relaterade till trafikolyckor under årets Songkran-festival, och 91 % av de allvarliga skadorna orsakades av att människor försummade säkerhetsbälten.

Människor uppmanas att vila tillräckligt, kontrollera sina fordon, följa trafiklagarna och planera sina rutter i förväg för att minimera olyckor.Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/