TAT håller "International Amazing Splash 2023" och "the Amazing Songkran 2023 Celebration"

PRESSMEDDELANDE:

Amazing Songkran 2023 Celebration' och 'International Amazing Splash 2023' från 13-15 april 2023 på Chula Soi 5 (Chulalongkorn University Centenary Park och Stadium One) i Bangkok.

Bangkok, 5 april 2023 – Thailands turistmyndighet (TAT) firar det traditionella thailändska nyåret Songkran med två stora evenemang i Bangkok – det fantastiska Songkran 2023-firandet och det första International Amazing Splash 2023 från 13-15 april 2023 på Chula Soi 5 (Chulalongkorn University Centenary Park och Stadium One) – samt stödja värdskapet för Songkran-evenemang och festligheter upp och ner i landet.

Det traditionella thailändska nyåret Songkran, den största och viktigaste av Thailands årliga festivaler, har firats i århundraden och är full av tradition och kultur. Songkran Festival, som utnämnts av International Festivals and Events Association ASIA (IFEA ASIA) till en av Asiens tre största festivaler, är i hög grad en del av Thailands 5F soft-power grunder för mat, film, festival, kamp och mode.

Mr. Yuthasak Supasorn, TAT-guvernör, sa "TAT utnyttjar Thailands Amazing 5F för att erbjuda meningsfulla reseupplevelser samtidigt som det fokuserar på att förbättra kvaliteten på turistprodukter och tjänster. En del av detta är att lyfta upp lokala festivaler och traditioner till den internationella scenen, eller Local to Global, med början i Songkran. Lanseringen av International Amazing Splash 2023 syftar till att lyfta fram internationella kulturevenemang och traditioner som liknar Songkran och samtidigt hjälpa till att stärka relationer och kulturutbyten.”

The Amazing Songkran 2023 Celebration och den första International Amazing Splash 2023 i Bangkok kommer att bestå av fyra nyckelelement.

Den första av dessa är lanseringen av International Amazing Splash 2023 den 13 april med en parad som representerar Thailand och fyra andra länder – Kina, Indien, Japan och Sydkorea – som har liknande firanden som Songkran.

  • Thailands deltagande i paraden kommer att belysa processionen av smaragdbuddhastatyn och flöten av gudinnan av Songkran.
  • Kinas deltagande kommer att främja vattenstänkfestivalen eller Po Shui Jie, observerat av det etniska folket Dai i Xishuangbanna Prefecture.
  • Indiens deltagande representerar Holi-festivalen, som markerar början av våren efter en lång vinter och betyder det godas triumf över det onda.
  • Japans deltagande lyfter fram Setsubun-festivalen, som innebär att man äter och kastar bönor för att avvärja onda andar.
  • Sydkoreas deltagande främjar Boryeong Mud Festival, ett sommarevenemang som hyllar den mycket uppskattade leran i staden Boryeong.

Den andra delen av firandet kommer att vara Amazing Splash of the World, en uppvisning av internationella kulturevenemang och traditioner som liknar Thailands Songkran, som syftar till att ytterligare stärka kulturutbyten och internationella relationer.

The Amazing Songkran 2023 Celebration kommer att visa upp unika firande av Songkran från de fem regionerna i Thailand, genom aktiviteter som besökare kan prova på själva. Dessa görs tungs (flaggor) och förbereder doftvatten för Rot Nam Dam Hua ritual – där unga människor förbereder doftvatten som de kan tvätta sina föräldrars eller äldres händer med för att be om välsignelse (från norr), förbereder sommar- och Songkran-rätter och desserter som t.ex. Khao Chae (från den centrala regionen), den Phuk Seow tradition som innebär att man knyter snören runt handleden för att bevara lyckan (från nordost), en risslottsbyggnad som är unik för Chachoengsao och en sandslottsbyggnad unik för Chon Buri (från öst) och Nang Dan-paraden i Nakhon Si Thammarat (från söder).

Andra aktiviteter som främjar lokal thailändsk visdom kommer också att visas för besökare att prova, inklusive Låten Nam Phra ritual för att rena en Buddha-bild med doftvatten som ett sätt att visa respekt för Herren Buddha och föra lycka till personen.

Festivalerna i Sydkorea, Indien, Kina och Japan kommer också att vara representerade.

För Sydkoreas Boryeong Mud Festival kommer det att finnas en lerbassäng med lerbad, lermask, spel och andra aktiviteter att njuta av, tillsammans med en DJ från Sydkorea.

För Indiens Holi-festival kan besökare prova den indiska traditionen att använda färgat puder för att representera vänskap, det kommer att finnas ett musikframträdande av indiska kvinnor som dansar Bollywood-stil och en plats att dyrka den hinduiska guden Ganesh.

För Kinas Po Shui Jie kommer det att visas traditionella dräkter av Tai Lue-folket i Yunnan, tillsammans med kulturella framträdanden och en ceremoni för att be om regn från himlens och jordens änglar.

För Japans Setsubun-festival kommer det att finnas en ceremoni för att önska god hälsa och hålla sjukdomar borta.

Det tredje elementet kommer att vara på HUVUDSCEN SPLASH. Det kommer att finnas thailändska artister, sångare och DJ:s inklusive Joey Boy, Aof Pongsak och banden LAZ1, No One Else och Yes Indeed, samt DJ:s från Sydkorea, Indien, Japan och Kina, olika kulturuppträdanden, och VATTENBOMBEN och roliga vattentunnlar under evenemangets tre dagar.

Den fjärde delen av aktiviteterna kommer att vara FANTASTISK MAT avsnitt, med matbodar och foodtrucks som erbjuder mat från Thailand, Sydkorea, Indien, Japan och Kina.

Den största och viktigaste av Thailands årliga festivaler, det traditionella thailändska nyåret Songkran firas överallt och som varje år stödjer TAT värdskapet för Songkran-evenemang och festligheter upp och ner i landet. En lista över dessa kan ses på April 2023:s festivaler och evenemang i Thailand – TAT Newsroom.

Pol. Generalmajor Apichat Suriboonya, biträdande kommissionär för turistpolisbyrån sa "för att säkerställa säkerheten och säkerheten för alla thailändare och utländska turister som deltar i Songkran-firandet, samarbetar turistpolisen med TAT för att öka säkerheten och säkerheten genom att placera ut 4,000 XNUMX turister poliser och volontärer till Songkran-evenemang över hela landet. Poliser och patrullfordon kommer att utrustas med livekamera som kommer att användas för att övervaka och sända situationen till ledningscentralen. Så detta kommer att underlätta assistansen till turisterna mer bekvämt och syfta till att stärka förtroendet för Thailands turism”.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.