Krabi taxichaufförer slåss om kunder på flygplatsen gör att guvernören engagerar sig

Krabi –

Krabis guvernör har beordrat en lösning på problemet efter att taxichaufförer i Krabi hittats slåss om kunder på Krabis flygplats.

Det berättade Krabis guvernör Passakorn Boonyaluck för Phuket Express. "Vi har blivit informerade om en speciell våldsam incident under den senaste helgen. Taxichaufförer fångades på viral video där de bråkade och bråkade om vem som hade "äganderätt" till kunder och om förment "territorium" på Krabis internationella flygplats. Vi måste förhindra denna typ av incident eftersom det har skadat turismen.”

"Krabis landtransportkontor och Nuea Klong-polisen utreder händelsen och försöker hitta bättre lösningar för framtiden. Detta är en högsäsong för turism på grund av Songkran-festivalen där många thailändska och utländska turister besöker flygplatsen. Vi vill inte att den här händelsen ska hända igen." Landshövdingen avslutade.

Taxitvister har till synes ökat tillsammans med den ökade turismen i Thailand nyligen, särskilt tvister mellan traditionella taxichaufförer och onlineföretag.

I september förra året Taxichaufförer som slåss om kunder och mellan varandra gjorde nationella nyheter på Phukets flygplats som du kan se här.

I oktober 2023 precis efter ovanstående incident en stor bråk mellan taxichaufförer för mobilapplikationer (som Bolt) och traditionella taxichaufförer parkerade vid hörn och vägkanter gjorde också regionala nyheter i Phuket och senare nationella nyheter.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.