Thailands brottsbekämpande myndigheter varnar för aprilskämt på nätet

Bangkok, Thailand-

Thailändska brottsbekämpande myndigheter, närmare bestämt Technology Crime Suppression Division, eller TCSD, har varnat allmänheten för att aprilskämt om Första april online kan leda till hårda böter och många års fängelse.

Denna varning har varit en regelbunden företeelse sedan 2020 när TCSD först utfärdade den stränga varningen som svar på rädsla för att människor skulle dra aprilskämt om Covid-19 och orsaka panik.

Varningarna fortsatte under hela pandemin 2021 och 2022, men nu med thailändska allmänna val som är mindre än två månader kvar, planerade till den 14 maj, verkar oron ha tagit sig bort från Covid och till farhågor om att människor kan använda aprilskämt för att vilseleda allmänheten eller dra skämt om det kommande valet.

Enligt TCSD, enligt Computer Crimes Act, kan man åtalas upp till 100,000 XNUMX baht eller riskera upp till fem års fängelse för all information som orsakade panik, skadar säkerheten, var felaktig information eller förtalar en individ eller företag.

Som ett resultat ber TCSD folk att avstå från aprilskämt på nätet och har också sagt tidigare år att semestern och traditionen med praktiska skämt och spratt, enligt dem, inte är en del av thailändsk kultur eller etikett.

TPN-media noterar att Thailand har extremt stränga lagar om datorbrott, förtal, ärekränkning och förtal och att dessa inte har undantag för satir eller parodi som många västländer, vilka båda är mycket sällsynta i thailändska medier och stora publikationer.
Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på [e-postskyddad]

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.