Thai King stöder upplösning av parlamentet, officiellt startar valkampanjperioden

Nationellt —

Den 20 mars gav Hans kungliga majestät kung Maha Vajiralongkorn av Thailand sitt stöd till upplösningen av landets representanthus, vilket officiellt markerar starten på kampanjsäsongen fram till de kommande valomröstningarna i maj.

Det exakta datumet för valet förväntas tillkännages av valkommissionen senare i veckan, med ett preliminärt datum den 7 maj som sattes i september förra året.

Enligt Thailands grundlag ska valet äga rum inom 45 till 60 dagar efter parlamentets upplösning, och det är brukligt att valen hålls på söndagar.

Premiärminister Prayut Chan-ochas beslut att upplösa huset i förtid har gett ledamöterna i representanthuset mer tid att byta parti före valet.

Normalt skulle kandidaterna ha behövt vara partimedlemmar i minst 90 dagar före valet om riksdagsperioden hade slutat på det planerade datumet torsdag. Men vid upplösning förkortar grundlagen denna period till 30 dagar.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på [e-postskyddad]

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.