Thailands folkhälsominister säger nej till pubstängning kl. 4, utom möjligen i populära turistområden som Pattaya och Phuket

FOTO: Folkhälsoministeriet

Nationellt —

Söndagen den 19 februari berättade folkhälsominister Anutin Charnvirakul vid ett möte i Thai Health Promotion Foundation (ThaiHealth) styrelse att hans ministerium motsätter sig ett förslag från turistministeriet om att utöka de lagliga stängningstiderna för nattklubbar till 4:2 från XNUMX:XNUMX.

Ministern stödde sitt motstånd med oro över allmän välfärd och säkerhet och sa att trafikolyckor kan öka om pubar tillåts vara i drift fram till klockan 4. Han tillade att under nyårsperioden 2023 minskade trafikolyckorna markant med 20 % jämfört med förra året på grund av samarbetet från alla berörda parter, inklusive ThaiHealth för deras trafiksäkerhetskampanj.

Anutin avslöjade dock att folkhälsoministeriet kan gå med på att låta nattlivsställen i vissa viktiga turistområden hålla öppet till 4:XNUMX från fall till fall. Dessa områden kan till exempel inkludera Bangkoks Khaosan Road, Pattaya och Phukets Bangla Walking Street. Frågan kräver dock mer diskussion och eftertanke, tillade Anutin, liksom partnerskap från lokala myndigheter i dessa områden.

Ministern sa att hans ministerium inte ignorerade den ekonomiska fördelen med förslaget men sa också att han också måste ta hänsyn till den potentiella sociala effekten.

Samtidigt, trots uppmaningar om legalisering av e-cigaretter, satte Anutin bestämt sin fot i opposition och sa att han "aldrig" kommer att tillåta e-cigaretter att legaliseras i Thailand, eftersom han sa att han bryr sig om folkets hälsa.

Han sa att han nyligen har gett sjukdomskontrollavdelningen i uppdrag att samarbeta med den kungliga thailändska polisen och tullavdelningen för att upprätthålla lagen om e-cigaretter. Ministern gav också ThaiHealth i uppdrag att utbilda unga människor om faran med e-cigaretter.

Thailands e-cigarettlag bär ett hårt straff, med böter på över 500,000 XNUMX baht och en maximal fängelsetid på fem år, enligt vissa högt uppsatta poliser.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

 

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.