1,900 XNUMX kinesiska flyg kommer att landa i Thailand när kinesiska turister börjar återvända i stort antal

Nationellt —

Thailand förväntar sig en stor tillströmning av kinesiska turister med ankomsten av 1,910 6,318 flyg från Kina och ytterligare 13 19 flygförfrågningar för perioden XNUMX till XNUMX februari, enligt Thailands civila luftfartsmyndighet (CAAT).

Suttipong Kongpool, ordförande för CAAT, berättade för allmänheten att resor i Thailand både nationellt och internationellt skulle vara livligt från 13 till 19 februari, eftersom 6,318 2023 flygtider redan har begärts, vilket ger det totala antalet flygningar för februari 25,256 till XNUMX XNUMX.

Suttipong fortsatte att på grund av covid-19-pandemin kunde de flesta inte resa, men efter att den thailändska regeringen lättade på resebegränsningarna har resandet ökat sedan slutet av förra året.

Samtidigt började Thailand se en ökning av kinesiska turister efter att Kina beslutat att häva sina hårda gränsrestriktioner den 8 januari. 19 kinesiska flygbolag har redan begärt att få flyga till Thailand, som Air China, som trafikerar från Peking till Chiang Mai varje tisdag, torsdag och lördag från 14 februari till 25 mars, eller Air China Southern, som trafikerar varje måndag, onsdag, fredag, och söndag från 1 mars till 24 mars.

"CAAT har beviljat tillstånd för totalt 1,910 671 kinesiska flyg att komma in i kungariket, med 970 flyg som förväntas anlända i februari och ytterligare XNUMX flyg planerade för ankomst i mars, sa Suttipong.

269 ​​kinesiska flyg anlände redan förra månaden.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

 

Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.