Kinesiska köpare ger tillbaka hoppet för Thailands bostadsrättsmarknad

FOTO: MGR Online

Nationellt —

  Återöppningen av Kina för internationella resor för första gången på tre år efter tillkännagivandet om att häva de stränga åtgärderna för spärrning av covid-19 från den 8 januari och framåt har fått stor uppmärksamhet globalt, inklusive i Thailand.

Den thailändska turism- och fastighetsindustrin hoppas ivrigt att kinesiska resenärers återkomst kommer att återuppliva de misshandlade marknadsförhållandena omedelbart, eftersom vissa förväntar sig att mer än fem miljoner kineser kommer att strömma in i landet under 2023.

I synnerhet förväntas bostadsrättsmarknaden se bättre aktivitet än exklusiva bostadsmarknaden, eftersom lagar som tillåter utländskt ägande av upp till 49 % av bostadsrätterna har hjälpt till att öka marknaden.

Dessutom är det inte bara kinesiska köpare som köper thailändska bostadsrätter. Ryska, amerikanska, brittiska, tyska, franska och asiatiska köpare från länder som Myanmar, Kambodja, Laos, Vietnam, Malaysia och Indien är också intresserade av att köpa thailändska bostadsrätter, dock inte i samma utsträckning som kinesiska köpare, som står för cirka 50 % av marknaden.

Enligt uppgifter från Real Estate Information Center (REIC) fanns det mer än 50,000 230 utlandsägda bostadsrätter i Thailand, värda mer än 2018 miljarder Baht från 2022-2023. Värdet på utlandsägda bostadsrätter 20 förväntas också öka med XNUMX %.

Wichai Wiratkaphan, tillförordnad direktör för REIC, sa till thailändska medier: "Under de senaste fem åren har kinesiska köpare haft det högsta antalet bostadsrättsköp på mer än 124 miljarder baht eller 50 % av alla utländska fastighetsöverföringar. Trots en minskning med 55-60 % förra året på grund av noll-Covid-policyn, kommer Kinas öppnande av landet att hjälpa Thailands utländska bostadsrättsmarknad att växa igen under andra halvan av 2023.”

Utöver det uppskattar REIC att det finns 63,473 274 kvarvarande bostadsrätter i Bangkoks storstadsområde, värda 18,323 miljarder baht. 70 XNUMX av dessa lägenheter är osålda, färdigställda bostadsrätter, varav majoriteten ligger i Bangkok (XNUMX%).

De fem bästa platserna med det högsta antalet osålda enheter är:

  • Huai Khwang-Chatuchak-Din Daeng, med 9,270 XNUMX enheter
  • Nonthaburi-Pak Kret, med 6,760 XNUMX enheter
  • Phra Khanong-Bang Na-Suan Luang-Prawet, med 6,599 XNUMX enheter
  • Thon Buri-Khlong San-Bangkok Noi-Bangkok Yai-Bang Phlat, med 6,306 XNUMX enheter
  • Sukhumvit, med 5,492 XNUMX enheter

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.