Undervattensfordon ska sättas in för att inspektera det sjunkna thailändska marinfartyget

FOTO: Bangkokbiznews

nationell -

Den thailändska marinen har beordrat enheten för bortskaffande av sprängämnen att använda Sea Fox autonoma undervattensfordon för att undersöka tillståndet för den sjunkna HTMS Sukhothai.

Sea Fox kommer att levereras till en plats 20 sjömil offshore från Bang Saphan-distriktet i Prachuap Khiri Khan-provinsen, där korvetten kantrade. Den kommer att anlända från Mine Squadron Royal Thai Fleet i Samut Prakan-provinsen i morgon, den 22 december.

Sjöstyrkorna kommer att använda detta undervattensundersökningsfartyg för att ta bilder av den sjunkna HTMS Sukhothai för att planera för dess framtida återhämtning. Den kungliga thailändska flottan sa att den kommer att behöva en hand från den privata sektorn i Thailand, med hänvisning till att även om marinstyrkorna har utrustning är den inte lika modern som den från den privata sektorn.

 

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.