Turister lämnar Samui Island med flyg eftersom båtar är förbjudna att lämna hamnar

Samui Island, Surat Thani –

Turister har varit tvungna att lämna Samui Island med flyg eftersom båtar förbjuds att lämna hamnar.

Relaterad berättelse:

Båtar i den södra provinsen har beordrats att förbli dockade, medan färjetrafiken i Thailandviken har avbrutits på grund av dåliga väderförhållanden, enligt guvernör Wichawut Jinto.

Idag (19 decemberth), ska ordern som begränsar båtar fortsätta att gälla utan nya meddelanden. Det finns starka vågor på upp till fyra meter i öppet hav i Thailandbukten nära Samui Island, Pha Ngan Island och Tao Island.

Thailändare och utlänningar på Samui Island har varit tvungna att ändra sina planer genom att lämna Samui Island via Bangkok Airways på Samui International Airport istället för med färja.

Totalt lämnar 2,400 3,200 turister Samui Island idag och 28 XNUMX turister kommer till Samui Island från XNUMX flyg. Alla flyg är fullbokade fram till slutet av detta år. Många utländska turister besöker Samui Island och Phan Ngan Island till jul och nyår. De flesta är europeiska turister.

Röda flaggor har satts upp på många stränder på ön Samui. Färjor och alla båtar förbjuds också att lämna hamnar i Surat Thani.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.