Inbrottstjuvar stjäl egendom värd tre miljoner baht från dansk man och hans thailändska frus tre hus på Koh Samui

FOTO: Naewna

Koh Samui, Surat Thani —

En dansk man blev chockad efter att ha fått reda på att hans tre hus han äger tillsammans med sin thailändska fru på Koh Samui hade inbrott, med egendom värd mer än tre miljoner baht totalt försvunnen.

Offret, herr Andersen Bren Michael, 43, och hans icke namngivna thailändska fru avslöjade sin svåra situation för lokala medier att deras tre hus belägna i Maenam-distriktet i Koh Samui-distriktet, Surat Thani-provinsen, helt tömdes och förstördes av inbrottstjuvar medan de var reste ombord för fem månader sedan.

De tre trähusen hade två våningar och låg relativt långt från de folkrika områdena på Koh Samui, säger Michael till lokala medier. flera av hans ägodelar stals, som en mountainbike värd 50,000 80,000 baht, fyra luftkonditioneringsapparater värda 120,000 30,000 baht, fyra lädersoffor värda XNUMX XNUMX baht, en tv värd XNUMX XNUMX baht och mycket mer.

Dessutom förstördes husen, med punkterade tak och väggar och skräp överallt. De totala skadorna översteg tre miljoner baht, enligt Michael.

FOTO: Naewna

Två manliga inbrottstjuvar på en motorcykel sågs komma fram och tillbaka från husen och ta bort många ägodelar, sa offrets släkting och vittne Montha Sukkong. Husen togs vanligtvis om hand av en piga, men hon lämnade för fem månader sedan.

Ms Montha var misstänksam mot de två männen, så hon kom för att titta på husen och blev chockad när hon upptäckte att hennes släktingars hus var förstörda. Hon misstänkte att inbrottstjuvarna kom från ett närliggande samhälle.

FOTO: Naewna

Michael berättade för lokala medier att han hade bott i Thailand i 15 år och aldrig upplevt något liknande, och tillade att han inte längre kände sig säker. Den danske mannen lämnade sedan in en anmälan till Samuis polisstation.

Enligt den senaste rapporten greps en misstänkt endast som Mr. Worakorn, 42, av polisen tillsammans med Michaels saknade ägodelar. De återstående misstänkta jagas av polis.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.