Förslag om att förlänga nattklubbens stängningstider till kl. 4 flyttas till slutet av november för thailändska regeringens övervägande

Nationellt —

Ett förslag om att förlänga de lagliga stängningstiderna för nöjesställen i turistområden från 2:4 till XNUMX:XNUMX har skjutits upp för behandling av regeringen, eftersom fler områden har begärt förlängningen, enligt turism- och idrottsminister Pipat Ratchakitprakarn.

Ministern sade att förslaget, som ursprungligen var tänkt att övervägas av regeringen i morgon, den 15 november, har skjutits upp till den 29 november eftersom fler områden som Songkhla och Kanchanaburi-provinserna också vill ha de lagliga stängningsförlängningarna.

De åtta ursprungliga pilotområdena inkluderar Phuket, Krabi, Phang Nga, Samui, Pattaya, Hua Hin, Chiang Mai och Bangkok. Minister Pipat sade att han måste överväga de områden som begärde förlängningen senare också, och därför kommer förslaget inte in i regeringens överläggning förrän åtminstone den 29 november.

"Många områden uppfyller kriterierna för att hålla öppet till 4:XNUMX. Jag tror att dessa områden vill att deras lagliga stängningstider också ska förlängas”, sa Pipat, “Men ministeriet och regeringen behöver mer tid för att studera så att vi inte lämnar något område bakom oss.”

Omläggningen har inte drivits av nätanvändares kritik eller en protest från offren för rattfylleri, bekräftade ministern. Han tillade att genom att förlänga nattklubbarnas lagliga stängningstid med endast 3-4 timmar, kommer ekonomin i områdena att förbättras med över 30-40%.

TPN media noterar att med förseningen på förlängningar som övervägs, kan detta påverka världscuptittandet för sena spel, redan i fara på grund av tvister om sändningsrättigheter mellan relevanta byråer som du kan se HÄR.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/