Thailand hyllas av WHO för att vara mästare i att hantera Covid-19-pandemin

FOTO: Matichon Online

Nationellt —

Thailand har erkänts som världsledande i hanteringen av covid-19-pandemin av Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesu, generaldirektör för Världshälsoorganisationen (WHO).

Dr. Tedros sa nyligen i sitt brev riktat till den thailändska folkhälsoministern Anutin Charnvirakul att han tackar Anutin för att han "kämpade för den universella hälso- och beredskapsöversynen (UHPR)."

Dessutom informerade Dr. Tedros Anutin om att Thailand har varit avgörande som ett av de första länderna globalt och det allra första landet i regionen Sydostasien att pilotera UHPR-initiativet för folkhälso-nödsituationer och dess hantering av covid-19-krisen .

WHO-chefen citerade många av Thailands kritiska tillgångar som till stor del hjälpte och skyddade dess befolkning och invånare under covid-19-pandemin. Dessa tillgångar inkluderade att främja en stark multisektoriell samordning, ha ett effektivt offentligt hälso- och sjukvårdssystem med en engagerad arbetskraft och innovativa metoder för att främja hälsa.

DR. Tedros erkände också Thailand som en riktlinjemodell för WHO-medlemmar att följa som förberedelse för nya sjukdomar.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Bild efter inläggsinnehåll
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.