UPPDATERING: Bilar ska tillåtas passera skadade Patong Hill i båda körfälten

Patong –

Bilar kommer att tillåtas passera på den delvis kollapsade Patong Hill Road på båda körfälten.

Våra tidigare berättelser:

En väg som leder till Patong Hill i Phuket har börjat kollapsa efter ett jordskred.

En väg som leder till Patong Hill från Kathu i Phuket stängs nu tillfälligt av efter att den har börjat kollapsa från ett jordskred

Motorcyklar tillåts nu passera på den delvis kollapsade Patong Hill Road från Kathu till Patong och från Patong till Kathu.

Bilar tillåts nu passera på den delvis kollapsade Patong Hill Road men bara i Patong till Kathu körfältet.

Nu till uppdateringen:

Patongs kommun berättade för Phuket Express i morse (10 novemberth) att Phukets guvernör Naroong Woonciew har beordrat att tillåta sedaner, pickuper och minibussar (små fordon) att använda den skadade Patong Hill på båda körfälten från Kathu till Patong senast klockan 4:00 och framåt idag (10 november)th).

Backvägen hade varit avstängd i veckor efter att ett jordskred efter stora stormar hade skadat vägen avsevärt.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.