Kamala, Phuket invånare lider av översvämningar, lokala myndigheter ger stöd

Kamala –

Invånare i Kamala i Phuket lider fortfarande av snabba översvämningar när sand och jord invaderade deras hem.

Kraftigt regn över Phuket hela natten och fram till i morse orsakade översvämningar i många områden på söndagen (16 oktoberth).

Många områden i Kamala, Kathu-distriktet har skadats av översvämningarna sedan i söndags. Igår (17 oktoberth) Phukets viceguvernör Amnuay Pitsuwan och Mr. Jutha Dumluck, chefen för Tambons administrativa organisation besökte invånarna i Baan Bangwan, Baan Na Nua, Baan Nok Lay, Baan Kok Yang, Baan Huan Kwuan och Baan Naka.

Myndigheter har hjälpt invånare att städa sina hus där sand och jord har invaderat deras hem och närliggande områden.

Kamalas invånare fortsätter att lita på regeringen för ytterligare hjälp eftersom många av deras hem tillfälligt blivit obeboeliga på grund av översvämningarna.

Den kungliga thailändska marinen har också hjälpt de behövande över hela Phuket.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.