Thailands Covid-19 Center tillkännager slutet på nöddekretet och CCSA-upplösningen, med verkan den 1 oktober

Nationella -

Generalstämman för Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) fredagen den 23 september har tillkännagivit slutet av nöddekretet och upplösningen av CCSA, med verkan den 1 oktober.

Efter mer än två år av genomförandet kommer nöddekretet inklusive alla krav, tillkännagivanden och order som premiärministern och ministerrådet hade utövat i sina befogenheter för att utlysa undantagstillstånd officiellt upphöra i september 30:e.

Detta inkluderar därför slutet på CCSA:s arbetskommitté. Rekommendationer och föreskrifter mot Covid-19 övervakning och behandling kommer att tillämpas enligt smittskyddslagen där folkhälsoministeriet nyligen deklarerade Covid-19 som en övervakad sjukdom.

Enligt CCSA som leds av tillförordnad premiärminister Prawit Wongsuwan, skulle kabinettsutskottet i första hand diskutera uppgifter liknande CCSA för olika relaterade ministerier efter upplösningen medan ändringen av lagen om smittsamma sjukdomar nu ska behandlas av representanthuset.

Samtidigt uppmanas allmänheten fortfarande att fortsätta bära ansiktsmasker och ta hand om sig själva samt ta en boostvaccination vid behov.

Foto med tillstånd: Royal Thai Government

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.