Det thailändska demokratiska partiet krävde att cannabis- och hampalagen skulle dras tillbaka från rådets behandling på onsdagen

FOTO: Thai Post

Bangkok -

Demokratiska partiet krävde ett tillbakadragande av Cannabis- och hampalagen, utarbetad av utkastet till kommittén, med resonemang att det var en slapp lag som kunde orsaka negativ påverkan på samhället.

Flera partiledamöter tillkännagav partiets svar på utkastet till Cannabis- och hampalagen som skulle läggas fram och behandlas vid fullmäktigemötet onsdagen den 14 september.

Trangs parlamentsledamot Sathit Wongnongtoey uppgav att även om partiet gick med på lagförslaget var många av reglerna och lagarna lösa eftersom det sannolikt skulle främja hemodlad cannabis och ge allmänheten tillstånd att registrera sig för cannabisodlingen, vilket partiet ansåg att de inte var för medicinska ändamål utan snarare stödja de rekreationsändamål som Folkhälsan hävdade att de motsatte sig.

Sathit uttalade: "Partiet uppmanade därför regeringen och folkhälsoministeriet att granska ministeriets tillkännagivande och åter tillkännage cannabis och hampa som narkotika. Vi skulle vilja uppmana kommittén att dra tillbaka sitt lagförslag från rådets behandling och granska utkastet igen.”

"Det här är en principfråga snarare än politisk. Och vi hoppades att stödpartierna kommer att känna igen de aktuella sociala frågorna."

FOTO: Manager Online

Från och med onsdag eftermiddag beslutade representanthuset att dra tillbaka lagförslaget från dagordningen med 198 röster mot 136 och 12 nedlagda röster.

Enligt Pheu Thai partiledare Chonlanan Srikaew föreslogs utkastet till representanthuset i kärnsyftet att använda cannabis och hampa för medicinska ändamål och tillföra ekonomiskt värde till växterna. Därför accepterade partiet principen i detta lagförslag till en början.

Men under utarbetandet av beredningskommittén, inrättad av ministeriet för folkhälsovård, hade det skett en enorm revidering eftersom utkastet inte besvarade frågan om hur man kontrollerar plantagerna och särskilt den fritidsanvändning av marijuana som många parlamentsledamöter och allmänheten var mest bekymrade över, enligt hans uttalande.

Chonlanan uttalade: "Pheu Thai-partiet beslutade därför att motsätta sig detta utkast till lagförslag för att det skulle dras tillbaka från dagordningen, så att lagförslaget kunde revideras, särskilt om statusen för marijuana i narkotikalagen. Utkastet var löst och potentiellt hotade ungdomar och deras hälsa.”

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.