Två senaste fall av Monkeypox i Thailand och deras nära kontakter nu under myndigheters övervakning, säger folkhälsoministeriet

FOTO: Folkhälsoministeriet

Bangkok -

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul avslöjade måndagen den 29 augusti att Department of Disease Control har följt sina åtgärder för att övervaka de två senaste Monkeypox-fallen i Thailand och för att spåra deras högriskkontrakt för att förhindra den inhemska spridningen.

Det sjunde fallet av Monkeypox bekräftades på söndagen vara en 37-årig thailändsk kvinna från Bangkok som hade en historia av sexuella aktiviteter med en utländsk man innan hon fick misstänkta symtom den 20 augusti. Hon bekräftades vara smittad fredagen den 26 augusti. Tre av hennes nära kontakter, inklusive den utländska mannen, identifierades och beordrades för hälsoobservation i 21 dagar.

Anutin uppgav vidare att upptäckten av ett nytt fall återspeglar effektiva patientscreeningsåtgärder för folkhälsan och det faktum att patienten själv sökte medicinsk behandling vid Bamrasnaradura Infectious Diseases Institute visade också att människor började erkänna mer om sjukdomen och dess symtom.

Samtidigt skulle Department of Disease Control fortsätta undersökningarna mot de nära kontakterna och övervaka deras symptom fram till den 11 september.

"Alla de sju Monkeypox-fallen orsakades mestadels av riskbeteenden som att byta sexpartner och ha sexuella aktiviteter med främlingar. Vi försöker informera allmänheten om detta så mycket vi kan och om det faktum att Monkeypox inte är skrämmande. Om du inte har riskbeteenden som sådan, så är du bra. Och det är inte en allvarlig sjukdom, den kan botas”, tillade ministern.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/