Thai Covid Center godkänner förlängning av visumperioden för utländska turister för att öka turismekonomin, med verkan i oktober

Bangkok -

Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) har godkänt förlängningen av viseringsfrihetsperioden för utländska turister från 30 dagar till 45 dagar från oktober 2022 till mars 2023 för att potentiellt stärka turistnäringen.

Visa vid ankomst (VOA) kommer också att förlängas från maximalt 15 dagar till 30 dagar, uppgav CCSA talesman Taweesilp Visanuyothin efter bolagsstämman fredagen den 19 augusti.

I lekmannatermer, om ditt lands visum tidigare var på femton dagar, kommer det att sträcka sig till trettio. Om det var för trettio, kommer det att förlängas till 45, från och med 1 oktober.

Båda förlängningarna kommer att gälla från 1 oktober 2022 till 31 mars 2023, för att locka fler internationella ankomster för att återuppliva den inhemska ekonomin efter Covid-19 ekonomiska svårigheter samt generera intäkter från turisters utgifter.

Inrikesministeriet, utrikesministeriet, immigrationskontoret och relaterade myndigheter beordrades att följa tillkännagivandet och fortsätta med CCSA-resolutionen i det ytterligare steget.

TPN noterar att det inte är slutfört förrän det har ratificerats i Royal Gazette, utan ett fastställt datum för detta.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka nio år som heltidsboende, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/