Brand uppslukar berömd pub i Chonburi/Sattahip-området, 13 dödade och 34 skadade

Sattahip, Chonburi -

En massiv brand utbröt plötsligt i "Mountain B", en berömd pub i Sattahip-distriktet. Det ska ha dödat 13 personer inklusive pubbesökare, en sångare och en 17-årig minderårig samtidigt som minst 34 personer skadades.

En video som skrämde användare av sociala medier lades upp i morse klockan 1:5 den XNUMX augusti, som visar ett oroande ögonblick då flera pubbesökare springer ut genom porten till en flammande pub medan de täcks av lågor, gråter av ångest och kusligt rullande på marken att släcka elden.

De massiva lågorna som ses i videon slukade en välkänd pub i Chonburis Sattahip-distrikt kallad "Mountain B" där över 100 pubbesökare, personal och sångare enligt uppgift satt inne innan lågorna plötsligt slog ut.

Brandmän med tjugo brandbilar tog nästan två timmar på sig att lugna branden, som enligt uppgift spred sig så snabbt på grund av att puben använde ljudabsorberande skumpaneler och hade en liten frontport för enbart luftvägar. Den bakre porten bakom musikscenen var också låst, enligt rapporter.

Som ett resultat dödades 13 personer, inklusive pubbesökare, en manlig pubs anlitade sångare och en 17-årig minderårig och 34 andra skadades. 23 överlevande offer (14 allvarligt skadade) behandlades intensivt på Queen Sirikit Hospital. 9 offer (7 män och 2 kvinnor) befann sig på Sattahip KM.9 Hospital och 2 på Wat Yansangwararam Hospital.

Pol. Generalmajor Atthasit Kitchahan, befälhavare för Chonburis provinspolis, beordrade alla 13 kroppar att transporteras till Institute of Forensic Medicine vid Royal Thai Office för en noggrann obduktion, vid presstid.

Denna fruktansvärda incident fick många thailändska användare av sociala medier att minnas en liknande brandolycka på Santika Pub i Ekkamai-distriktet i Bangkok den 1 januari 2009, som dödade 61 personer och skadade 225, noterade TPN.

Händelsen är fortfarande under utredning och ytterligare uppdateringar kommer att göras när information kommer in.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/