Royal Thai Air Forces budget för inköp av F-35 stridsflygplan godkänd av budgetkommittén

Bangkok -

Royal Thai Air Forces budget på 2023 miljarder baht för 3.69 för inköp av F-35 stridsflygplan har godkänts av 2023 års budgetkommitté onsdagen den 3 augusti.

Lokala medier rapporterade i eftermiddags att kommittén har godkänt upphandlingen av stridsflygplanen från USA med 45 mot 22 röster. Flygvapnet skulle dock bara kunna gå vidare med köpet om de går med på att minska budgeten från de föreslagna 738 miljoner baht till 369 miljoner baht.

Styrkan kommer också att vara förbjuden att genomföra några budgetändringar. Och om den amerikanska kongressen inte godkände köpet måste Royal Thai Air Force lämna tillbaka budgeten.

Sent i går eftermiddag uttalade överbefälhavaren marskalk Napadej Dhupatemiya att han skulle vilja tacka budgetkommittén för 2023 för att ha godkänt budgeten för upphandlingsprojektet och överensstämt med vikten av flygvapnet och dess uppdrag att försvara landet.

"Vi skulle försäkra kommittén och allmänheten att budgeten skulle genomföras på det mest effektiva sättet och vi skulle göra vårt bästa för att göra upphandlingsprocessen transparent och verifierbar," tillade tjänstemannen.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka nio år som heltidsboende, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/