Medicinsk expert varnar thailändare att undvika sexuell kontakt med utlänningar för att förhindra Monkeypox-infektioner, kommentarer driver ilska från expats och utlänningar online

Bangkok -

Dr. Amorn Leelarasamee, en medlem av Thailands medicinska råd, varnade tisdagen den 2 augusti det thailändska folket att undvika att utöva gruppsexuella aktiviteter och sexuella kontakter med utlänningar för att förhindra sig själva från Monkeypox-infektion.

Hans kommentarer väckte dock ilska och upprördhet från många ex-klappar och utlänningar på nätet, av vilka många ansåg att kommentarerna var diskriminerande, främlingsfientliga, rasistiska och trångsynta.

Den medicinska experten konstaterade efter WHO:s tillkännagivande av Monkeypox som en global hälsonödsituation att sjukdomen var svår att kontrollera eftersom det är en sjukdom som kan överföras från djur till person och från person till person.

"Om det sprider sig bland djur, som apor, kaniner och råttor, kommer det att vara svårt att kontrollera och epidemin skulle bli utbredd och kan pågå längre än infektion från människa till människa. Och om Monkeypox-patienter har någon annan underliggande sjukdom, kan viruset vara dödligt, säger han.

För att förhindra Monkeypox endemisk i Thailand, rekommenderade Dr. Amorn att regeringen bör genomföra strikt övervakning av besökare som reser från utlandet, särskilt från högriskländer. Thailändare bör vara försiktiga och undvika sexuella aktiviteter med utlänningar på nöjesställen eftersom de kan riskera att bli smittade.

Läkaren fortsatte: "Det bästa förebyggandet är att avstå från att ha sex med högriskpersoner. Även om de bär kondom eller har oralsex kan det fortfarande finnas en hög risk för infektion vid kontakt.”

Utländska kommentarer var särskilt upprörda över läkaren som hävdade att alla utlänningar var "högrisk" och noterade att vem som helst kunde bära på sjukdomen, inte bara utlänningar.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/