Anna Sueangam-iam kröntes till Miss Universe Thailand 2022 och arrangerades i Bangkok under helgen

Bangkok -

Anna Sueangam-iam, 23, kröntes till Miss Universe Thailand 2022 och arrangerades i Iconsiams köpcentras True Icon Hall lördagskvällen den 30 juli.

Anna, som också formellt var känd som skådespelerska för Channel 8, kommer också att representera Thailand på Miss Universe 2022 i San José, Costa Rica.

Miss Thailand Universe-showen började med 29 tävlingar som visade upp sina skönheter på scenen. Endast fem skönheter valdes ut till sista omgången.

Anna vann kronan efter frågesektionen, följt av Nicolene Limsnukan som första tvåa, Kanyalak Nookaew som andra tvåa, Suchata Chuangsri som tredje tvåa och Renita Veronica Pagano som fjärde tvåa.

Kan vara en bild av 1 person och inomhus

I den sista omgången av frågeavsnittet fick Anna frågan om hon bara har en möjlighet att donera till ett bättre samhälle, vilket hon skulle välja att stödja mellan Folkhälsa, Utbildning eller Miljö, och varför.

Anna valde 'Utbildning' och resonerade att utbildning är grundläggande för alla källor. Hon sa: "Oavsett om det är miljön, folkhälsa eller något annat, de börjar alla med utbildning. Därför skulle jag vilja att alla inblandade avdelningar ägnar mer uppmärksamhet åt utbildning. För jag tror att utbildning kommer att utveckla landet och varje barns kunskap. Tack."

Anna är, trots förnamnet, hundra procent thailändare och inte främmande för en svår uppväxt. Båda hennes föräldrar var sophämtare i Bangkok och Anna blev mobbad av klasskamrater som kallade henne "Miss Garbage".

Vilken vändning hon har haft.

Foto med tillstånd: Miss Universe Thailand

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/