Thailands andra Monkeypox-patient bekräftad i Bangkok, rapporterar folkhälsoministeriet idag

Nationella -

Thailands andra Monkeypox-patient hittades i Bangkok, bekräftade folkhälsominister Anutin Charnvirakul i eftermiddags den 28 juli.

Ministern berättade för Associated Press runt 2:30. att Institutionen för medicinska vetenskaper har undersökt laboratorietestet på en misstänkt patient som nu är bekräftad som landets andra fall av Monkeypox.

Enligt myndigheterna är patienten en 47-årig thailändsk man, bosatt i Bangkok, som har en historia av homosexuella sexuella handlingar med en utlänning. Han ska ha börjat få misstänkta symtom den 12 juli. Två dagar senare hade han enligt uppgift feber, kroppssmärtor och svullna lymfkörtlar. En vecka senare uppstod utslag på hans könsorgan, kropp, ansikte, armar och ben. Därför sökte han undersökning på Wachira sjukhus.

För närvarande vårdas han fortfarande på sjukhuset. Myndigheterna genomför en hälsoutredning av hans nära kontakter och tar dem för symtomobservationer i minst 21 dagar.

Dr. Opas Karnkawinpong, generaldirektör för Department of Disease Control, tillade att det nu finns 10 personer som är i nära kontakt och hans familjemedlemmar som bor i samma hus. Alla testas nu. Under tiden söker utredningsgruppen snarast fler av hans kontakter för vidare undersökning.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/