Thailands ledande medicinska tjänst driver "Wellness Tourism" för att locka hälsodrivna utländska turister under wellness popularitet

Nationella -

Wellness Tourism förväntas återhämta sig och växa globalt med 20.9 procent efter Covid-19-pandemin, som beräknas överstiga 1 biljon USD år 2024, enligt Global Wellness Institutes (GWI) rapporter.

GWI-rapporterna kommer också att ge hopp till Thailands återhämtning av turismen eftersom landet har en stor potential att bli internationellt erkänt som centrum för Wellness Tourism, sade Dr. Tanupon Wirunhakarun, Chief Operating Officer och direktör för BDMS (Bangkok Dusit Medical Services) Wellness, .

Direktören nämnde också tidigare turismrankningar att Thailand valdes till världens 2:a bästa wellnessdestination av GWI och världens 4:e mest besökta destination av Visa Global Travel Intentions Study. Koh Samui rankades också som 4:e "Bästa öar" av DestinAsian Magazine.

เหลียว หน้า มอง หลัง การ ท่องเที่ยว เชิง สุขภาพ - โพสต์ทูเดย์ สุขภาพ

Dr Tanupon sa: "Vi vill att BDMS Wellness Clinic ska bli en affärsmodell för hälso- och fritidsturism som kommer att driva den inhemska ekonomin efter pandemins slut eftersom vi är övertygade om att Thailand har potentialen att marknadsföra sig som centrum för friskvårdsturism.”

"Detta kräver dock samarbete från alla, alla avdelningar och alla parter, inklusive entreprenörer, akademiker, allmänheten, hyresvärdar, lokala invånare och – viktigast av allt – den statliga sektorn. Olika policyer måste överensstämma med varandra för att driva vårt land att attrahera större grupper av turister som strävar efter att få bättre hälsa, både fysiskt och mentalt.”

Han fortsatte att hälsoturism-turister skulle spendera 58 procent mer än andra typer av turister, i genomsnitt 5-6 tusen baht per besök. För att bli en Wellness Tourism måste Thailand ha en stark "medicinsk" grund innan man utvecklar "Wellness"-funktioner.

Ariya Prasarttong-Osoth, president för Celes Samui resort, sa att Celes Samui resort också har anslutit sig till BDMS Wellness vision att utöka hälsokliniken på ön Samui. Anläggningen har tillhandahållit behandling, certifierad av ministeriet för folkhälsovård, för både hotellgäster och walk-in kunder för att stödja Wellness Tourism.

Behandlingen inkluderar 1.) Förebyggande kontroll, 2.) Vitaminer, Mineraler, Hormoner och Antioxidanter tester, 3.) Telomerlängdtest för att fastställa biologisk ålder, 4.) Genetiska tester, 5.) Natural Killer (NK) Cellaktivitet tester, 6.) IV Vitamindropp, 7.) Personliga träningsprogram, 8.) Mentalt välmåendeprogram, 9.) Viktkontrollprogram och 10.) Sömnvårdsprogram.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.