Behandlingskommittén för Thai Marijuana Act avslår framställningar om upphävande av avkriminalisering, tar upp oro

FOTO: Thaipost

Bangkok -

Marijuana Act Consideration Committee har tackat den medicinska personalen på Ramathibodi Hospital och olika grupper som islamiska organisationer i södra Thailand efter att de väckt oro över den lagfria perioden av marijuana avkriminalisering och uppmanat regeringen att vidta åtgärder mot den.

Detta efter Thailands rättsmedicinska förenings uttalande söndagen den 24 juli, som listade namnen på 851 representanter från bosatta läkare, medicinska lärare och medicinska alumner vid Medicinska fakulteten vid Ramathibodi Hospital för att uppmana regeringen att omedelbart stänga av den lagfria statusen.

Utskottets ordförande Supachai Jaisamut svarade idag, den 25 juli, att folkhälsoministeriet alltid har prioriterat allmän säkerhet och utfärdade ett tillkännagivande för att skydda folkhälsan, särskilt för tonåringar under 20 år.

Kommittén undersöker just nu hur unga generationer använder cannabis och hampa i de medicinska systemen. Hittills verkade det inte ha några betydande konsekvenser, vilket innebär att de tidigare tillkännagivandena var lagliga.

Supachai tackade också det medicinska teamet och försäkrade dem att deras avsikt är densamma – att påskynda antagandet av lagar så snart som möjligt för att stänga av den lagfria perioden.

"Denna nuvarande situation orsakar inte så många problem för samhället och ungdomar att de ligger utanför regeringens kontroll. Kommittén kommer dock att skynda på och fortsätta med övervägandet av marijuanalagstiftningen så snart som möjligt. Jag trodde att övervägandet skulle vara klart i slutet av denna månad. Sedan kommer förslaget att överlämnas till fullmäktige för godkännande”, tillade ordföranden.

TPN noterar att detta verkar stänga alla omedelbara förfrågningar om att stänga av, avbryta eller upphäva avkriminaliseringen av marijuana i Thailand för tillfället.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.