Thailands premiärminister och alla tio ministrar under misstroendevotum överlever misstroendeomröstningen

Thailand -

Den thailändska premiärministern Prayut Chan O'Cha och alla tio ministrarna under misstroendevotum överlevde sin misstroendevotumsdebatt som oppositionspartierna syftade till att avsätta den nuvarande regeringen i morse (23 juli).rd) i en omröstning i parlamentet.

Premiärminister Prayut fick 256 stödröster, 207 emot och 9 nedlagda.

Den högsta nivån av stöd och röster gick till vice premiärminister Prawit Wongsuwan med 268 stödröster, 193 emot och 11 nedlagda röster.

Under tiden gick den lägsta nivån av stödröster till vice premiärminister och handelsminister Jurin Laksanawisit med 241 stödröster, 207 emot och 23 nedlagda.

I grund och botten innebär detta att den nuvarande regeringen kommer att sitta kvar vid makten fram till demokratiskt planerade val 2023. Detta var fjärde gången oppositionen försökte avsätta Prayuts regering och fjärde gången de misslyckades.

Premiärminister Prayut Chan-O-Cha har suttit vid makten i Thailand sedan han ledde en kupp 2014.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.