Thai Royal Gazette tillkännager reglering av körkortsbeslag på inkompetenta förare med aggressivt beteende

FOTO: Thairath

Nationella -

The Royal Gazette publicerade onsdagen den 13 juli reglerna om beslag av körkort, utfärdade av Royal Thai Police och Department of Land Transport, för förare med aggressivt beteende.

Förordningen kommer att träda i kraft sex månader efter tillkännagivandet i Royal Gazette, eller ungefär i januari 2023.

Förordningen kommer att ge thailändska myndigheter rätten att beslagta körkort, registrera beslaget via elektroniska kanaler och tillfälligt avbryta användningen av fordonet för förare som har psykologiska utmaningar eller aggressiva känslor som kan påverka förmågan att köra bil.

Detta inkluderar även förare som visar aggressiva och dåligt humör beteenden och uttrycker våldsamma känslor eller andra beteenden mot andra som påverkar deras förmåga att köra vid tillfället.

Detta är till förmån för trafikdisciplin och för att effektivt kontrollera inkompetenta förare för allmän säkerhet, uppgav Royal Gazette.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.