Thailands regering tillkännager den 19:e förlängningen av nöddekretet, som gäller till september

Nationella -

Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) tillkännager ytterligare två månaders förlängning av nöddekretet, som gäller från 2 augusti till 1 september.

CCSA:s talesperson Dr. Taweesilp Visanuyothin berättade för Associated Press efter CCSA:s generalmöte, som leds av premiärminister Prayut Chan-O'Cha idag, den 8 juli, att mötet hade övervägt att förlänga undantagstillståndet i hela kungariket för 19:e gången för ytterligare en 2 månader till slutet av september 2022.

Premiärminister, som chef för CCSA, betonade att en sådan förlängning är till för att förebygga sjukdomar och bevara människors liv och inte är för andra syften eller politiska frågor som hävdats av flera prodemokratiska aktivister eller oppositionella parlamentsledamöter.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka nio år som heltidsboende, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/