Thailands premiärminister känner sig nöjd, med vetskap om att de flesta thailändare fortfarande frivilligt vill bära masker, säger regeringens talesman

Nationellt —

Thailands premiärminister general Prayut Chan-o-cha kände sig mycket nöjd över att veta att majoriteten av thailändska medborgare fortfarande frivilligt ville bära en ansiktsmask, sade regeringens talesman.

Enligt regeringens talesperson Thanakorn Wangboonkongchana, kompletterade Thailands premiärminister general Prayut Chan-o-cha de flesta thailändska medborgare för att de behöll sina ansiktsmasker trots det officiella upphävandet av maskmandatet i utomhus/öppna utrymmen torsdagen den 23 juni 2022.

Thanakorn uppgav att regeringen implementerade den nya åtgärden "Universal Prevention" för närvarande för att hålla Covid-19 under kontroll samt för att mildra ekonomin.

När det gäller Covid-19-situationen idag, den 25 juni 2022, finns det 2,236 2,235 nya fall (1 22,786 inhemska och 19 internationellt) medan XNUMX XNUMX Covid-XNUMX-patienter fortfarande är kvar på sjukhuset.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du Covid-19/reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.