Thailand släpper officiellt maskmandat i Royal Gazette-ordern sent på kvällen

Thailand-

  Den thailändska regeringen har, i en order sent på kvällen, släppt runt klockan 10:00 den 23 juni 2022, släppt ett splittrande maskmandat i alla offentliga områden.

Mandatet krävde tidigare att man skulle bära masker på alla offentliga platser, även utomhus eller ensam.
FOTO: Inlägg idag
Orden i den juridiskt bindande Royal Gazette-ordern är följande, i en sammanfattning och inte en ord-för-ord-översättning: Folkhälsoministeriet har övergått till att bära en mask eller tygmask som en frivillig praxis. Det rekommenderas, men inte obligatoriskt, att bära en i trånga områden, i stora grupper av människor och på dåligt ventilerade platser. Personer med hög risk för Covid-19, som äldre, med redan existerande tillstånd och i riskzonen bör alltid bära en mask ordentligt. Detta är dock inte "mandat". Ordern träder i kraft omedelbart och undertecknad av Thailands premiärminister Prayut Chan-O-Cha. TPN media noterar att privata företag och evenemang har förmågan och rätten att göra maskbärande på sina anläggningar och lokaler obligatoriskt. Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka nio år som heltidsboende, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/