Den thailändska regeringen skärper vissa cannabisregler, särskilt för minderåriga

Bangkok, Thailand-

Den thailändska regeringen har skärpt reglerna kring nyligen avkriminaliserad cannabis från och med torsdagen den 16 juni 2022, särskilt för minderåriga.

Ordern, som kommer att bli officiell när den skrivs ut i Royal Gazette, undertecknades av folkhälsominister Anutin Charnvirakul och syftar till att lösa vissa farhågor från allmänheten om potentiellt missbruk av cannabis av rekreationsskäl från minderåriga och ungdomar.

Enligt den nya förordningen kommer de under tjugo år inte att få konsumera eller äga cannabisplantor utan medicinskt tillstånd från en läkare.

Beslutet begränsar även cannabisanvändning för gravida kvinnor.

Detta följer på att Bangkoks guvernör beordrar att skolor ska bli cannabisfria zoner, vilket i huvudsak betyder att inga cannabisprodukter är tillåtna på Bangkok Metropolitan Administrations skolområden.

Dessutom kan rök från marijuana debiteras enligt lagar om allmän olägenhet, som i huvudsak förbjuder allmän rökning av växten.

Slutligen ber den thailändska regeringen också att restauranger som använder cannabis i mat tydligt ska märka detta faktum i förväg, särskilt för personer som kan ha allergier.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.