Folkhälsominister tillkännager "seger" för avkriminalisering av cannabis i Thailand

Buriram –

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul förklarade framgången med avkriminaliseringen av cannabis under sitt besök på öppningsceremonin för cannabismässan på Chang International Circuit i hans hemstad Buriram idag, den 10 juni.

Ministern uttalade i sitt öppningstal att han skulle vilja tacka Buriram-folket som hade inspirerat Bhumjaithai-partiets legalisering av medicinsk marijuanapolitik för fyra år sedan.

Anutin sa: "Det finns ingen längre policy med sex cannabisplantager för nu kan du plantera så många cannabisträd som du vill på baksidan av ditt hus. Marijuana är inte längre en illegal drog, men det är en växt som kommer att ge medicinska fördelar, skapa fler jobbmöjligheter och tjäna pengar från hushållen till industriella nivåer.”

"Tack Buriram-folk för stödet till slutet tills legaliseringspolitiken var framgångsrik. Bhumjaithai Thai Party kan göra som de lovat. Idag är den första dagen av Cannabis Expo i Buriram. Evenemanget firade också framgången med lanseringen av den medicinska cannabispolicyn. Men vi måste påminna och skapa medvetenhet för våra bröder och systrar över hela landet om fördelarna med cannabisplantor och andra cannabisrelaterade produkter." fortsatte Anutin.

Dessutom uttalade vice premiärministern också att tanken på att bli berusad på grund av cannabiskonsumtion bara var en motreaktion från dem som motsatte sig legaliseringstanken och inte ville sätta fördelarna med marijuana först.

"Vi använder cannabis för att behandla sömnlöshet eftersom åtta låg-THC-ämnen för närvarande är listade på den nationella listan över viktiga droger. Istället för att använda sömntabletter importerade från utlandet är medicinerna från inhemskt odlad cannabis mycket billigare. Därför får vi inte tillåta någon att hindra den gamla traditionella behandlingen och övertygelsen i Thailand, tillade Anutin.

Tusentals deltog i segerrallyt i Buriram, ses som en stor politisk seger för Mr. Charnvirakul.

Foto med tillstånd: Prachachat

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/