Maskmandat avbokning och förlängning av öppettider för nöjesställen kommer att övervägas av Thailands nationella Covid-19 Center nästa vecka

FOTO: Thairath

Bangkok -

  Bangkok Metropolitan Administration (BMA) har inledningsvis presenterat ett förslag om upphävande av maskmandatet till Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA). Förslaget kommer att behandlas på bolagsstämman nästa vecka, den 17 juni, sa CCSA:s direktör Suphot Malaniyom till pressen idag, den 10 juni.

General Suphot sa att BMA och relaterade statliga myndigheter kommer att diskutera potentialen för att ta bort maskerna i huvudstaden, främst med tanke på regler, krav och människors säkerhet. Department of Health fick i uppdrag att överväga och avsluta detaljerna innan de föreslår till CCSA-kommittén vid generalmötet nästa vecka. Det är oklart om något förslag om att lyfta maskmandat, för närvarande regeln för alla offentliga områden i Thailand, bara skulle gälla Bangkok eller om det skulle utvidgas till andra områden.

TPN noterar att förslaget att häva maskmandaten kom bara kort efter folkhälsominister Anutin Charnvirakul uppgav att ingen beställning eller tillkännagivande skulle ske, och föredrar att det var en naturlig process. Men många företag och turismleverantörer har föredragit tydliga anvisningar för att undvika potentiella problem.

Dessutom kommer mötet att överväga förlängning av nöjesställenas öppettider från midnatt till 2:00. då den initiala utvärderingen av läget efter återinvigningen ansågs ligga på en god nivå. Detta skulle sannolikt också inkludera andra turism- och underhållningstunga zoner, som Pattaya och Phuket.

Enligt Suphot kommer CCSA också att överväga justeringar av färgzoner samt återöppning av gränskontrollpunkterna i många områden längs gränsen.

Denna artikel dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats, som också ägs av TPN-media, The Pattaya News, här.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/