Förlängning av nattlivets stängningstider lagligt till 2:00. är möjligt beroende på mötesplatser och turisternas samarbete, säger den thailändska regeringens talesman

Nationellt —

 Den thailändska regeringens talesman svarade på en begäran från underhållningsoperatörer nyligen om att förlänga de lagliga stängningstiderna till klockan 2, och påstod att det är möjligt med "strikt" och "kontinuerligt" samarbete mellan operatörer och turister.

Thanakorn Wangboonkongchana, talespersonen för premiärministerns kansli, avslöjade idag, den 4 juni, att regeringen och Thailands centrum för covid-19 situation (CCSA) skulle överväga att förlänga de lagliga stängningstiderna ytterligare som begärts av många underhållningsoperatörer sedan det lagstadgade öppnar igen den 1 juni. Detta skulle dock inträffa när den inhemska Covid-19-situationen hade förbättrats, sa Thanakorn även om han inte gav exakta detaljer om datumet eller några exakta mått för vad förbättringen betydde.

"Det beror på det strikta och kontinuerliga samarbetet mellan nöjesplatsoperatörerna och turisterna med hälsoministeriet och CCSA:s förebyggande regler för Covid-19," svarade han på nöjesplatsoperatörernas begäran. 

TPN noterar dock att inga detaljer gavs för varken turister eller företagare att följa och de övergripande uttalandena verkade vaga.

Mr. Thanakorn tillade att regeringen alltid prioriterade medborgarnas intressen och effekter, såväl som den övergripande samhälleliga och ekonomiska situationen.

Till sist sa han på premiärminister Prayut Chan-o-chas vägnar att nöjesställena har följt myndigheterna så långt sedan den första dagen av återöppningen den 1 juni. Premiärministern skulle anpassa regelverket för att motsvara den förändrade situationen och landets återöppning. 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/