Covid-19-infektioner kan nå tiotusen inom 5 dagar efter att nöjesställen öppnat igen, uppskattar folkhälsoministern

FOTO: Facebook "Like Anutin"

Nationella -

  Folkhälsominister Anutin Charnvirakul sa att antalet dagliga infektioner kan öka avsevärt till tiotusen inom 3-5 dagar efter att nöjesställen lagligen hade öppnat igen i stora delar av Thailand den 1 juni.

Ministern berättade för Associated Press igår, den 2 juni, att generalsekreteraren initialt rapporterade om situationen efter att lokalen öppnade igen och medgav att han var orolig eftersom varje lokal hade en hög risk eftersom de var högljudda och folk behövde tala högre. Vissa kan ta bort sina masker och komma nära varandra för att prata, vilket kan orsaka en ökning av infektioner. Ministern hävdade också att många människor bröt mot Covid-19-reglerna som att dansa och dela glas och flaskor.

Mer än 300 nöjesställen i Bangkok hade begärt tillstånd att öppna och varje plats hade fullständiga skyddsåtgärder enligt folkhälsoriktlinjerna, hävdade underhållnings- och nattlivsbranschen.

TPN noterar att mötesplatserna i verkligheten har varit öppna som "restauranger" i månader med blandad regelföljning och efterlevnad, även när fall av Covid-19 har fallit över hela landet

Anutin uppmanade kunderna att genomföra en tredje och fjärde Covid-19-vaccination innan de går på barer, oavsett om användaren var ung och frisk. "Om man inte var vaccinerad kunde de inte gå till sådana ställen. Det ansågs olagligt. Så varje plats måste granska och övervaka sina kunder noggrant. Vi kommer att titta på strikt efterlevnad för mötesplatser för att se till att alla kunder är vaccinerade och boostade." Han lade till.

FOTO: Manager Online

På frågan om regeringen skulle återinföra intensiva åtgärder efter att infektioner upptäckts, sa ministern att om de helt vaccinerade var infekterade med asymtomatiska till milda symtom, kunde de genomföra självisolering och ta Favipiravir- eller Kariyat-kapslar. Vissa tog bara cirka 3-4 dagar att återhämta sig.

Han sa också att folkhälsan noga skulle övervaka och bedöma situationen för nattlivsställena som öppnar igen under 3-5 dagar. Om det skulle bli fler än tiotusen infektioner som skulle överensstämma med departementets bedömning skulle man överväga ytterligare några åtgärder.

”Vi måste ta hand om kritiska patienter och riskgrupper. Om de dagliga infektionssiffrorna inte ökade, skulle ingenting förändras. Vad vi behöver göra nu är att ge fler vacciner, vi tilldelade redan 140 miljoner doser, så det finns inget att oroa sig för”, avslutade Anutin.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/