Thailändska FDA lanserar ansökan "Plook Ganja" för registrering av hemodlade cannabis- och hampaplantager

Nationella -

  Thai Food and Drug Administration (FDA) lanserar mobilapplikationen "Plook Ganja" (bokstavlig titel, "Plant Ganja") för allmänheten att bekvämt registrera en cannabisplantage efter Plantering av hemodlad cannabis och hampa kommer officiellt att tillåtas i Thailand den 9 juni.

FDA:s biträdande generalsekreterare Dr Withit Saritdeechaikul avslöjade onsdagen den 1 juni att applikationen utvecklades efter FDA:s godkännande av inhemska plantager, förutom cannabisextrakt som innehåller mer än 0.2 % av tetrahydrocannabinol (THC), för hälso- och/eller kommersiella ändamål utan tillstånd. Plantörer måste dock registrera sig på ansökan för att varna FDA.

เปิดตัวแอป ปลูกกัญ
Dr Withit Saritdeechaikul // FOTO: Prachachat

Applikationen "ปลูกกัญ" kommer att finnas tillgänglig för både IOS- och Android-system. Registreringen kan även gå vidare på hemsidan http://plookganja.fda.moph.go.th. Från och med den 9 juni kan registreringen göras i bara 3 enkla steg: 1. Registrera dig 2. Fyll i planterarnas mål. 3. Ta emot elektroniska anmälningshandlingar.

Den genomförda registreringen kommer att informera myndigheterna om antalet och platser där cannabis- och hampaplantor odlas över hela landet. Det kommer också att vara en informationskälla för företagare att söka råvaror för att producera cannabis- och hampaprodukter för hemmamarknaden, vilket också kommer att resultera i ekonomisk stimulans enligt regeringens policy.

TPN noterar att från och med pressen verkar ett thailändskt ID-kortsnummer krävas för att registrera sig och att det har förekommit motstridiga uppgifter om om icke-thailändska medborgare kommer att tillåtas registrera sig.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/