Thai Department of Disease Control säger att tre misstänkta fall av appox var "bara herpes", uppmanar allmänheten att inte få panik

Thailand-

Tre rapporterade misstänkta fall av apkoppor är faktiskt herpes, sade en av Thailands ledande läkare vid Department of Disease Control (DDC) i eftermiddags den 29 maj 2022.

Fallen hade granskats i slutet av förra veckan och ansågs misstänkta av DDC.

Dr. Opas Karnkawinpongs generaldirektör för avdelningen för sjukdomskontroll uppgav dock att preliminära bevis visade att de tre misstänkta fallen som för närvarande behandlas inte är apkoppor utan snarare herpes.

Dr. Opas betonade också för allmänheten att hålla sig lugn och sa att apkoppor inte var lika smittsam som Covid-19 och som ett resultat av detta borde människor vara medvetna om men inte ändra sina dagliga liv eller rytm. Han sa också att han inte ser några tecken på att behöva implementera några hälsorestriktioner eller låsningar, och svarade på rykten online.

Dr. Opas sa också att hittills inga fall av apkoppor har upptäckts i Thailand och att myndigheterna fortsätter att screena utländska ankomster från högriskområden med hälsoundersökningar och ber alla som visar symtom på apkoppor, såsom blåsor eller ovanliga utslag, att uppsök omedelbart behandling och informera en läkare.

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.