Röda flaggor hissade vid flera stränder i Phuket efter en varning för kraftiga vågor i Andamansjön

Phuket -

Många stränder i Phuket har hissat röda flaggor för att varna turister att inte simma runt i områdena efter den thailändska meteorologiska avdelningens varning för kraftiga vågor i Andamansjön, medan små båtar rekommenderades att stanna på land till den 30 maj.

Phuket-tjänstemän från relevanta myndigheter började inspektera flera populära turistattraktioner, som Patong Beach, Surin Beach, Nai Harn Beach, Kata Beach och Karon Beach, och varnade turister att inte simma i havet på grund av den nuvarande starka vinden och vågorna. Myndigheterna satte också ut röda flaggor för att förbjuda turister att bada i vattnet.

Detta följde tillkännagivandet från den thailändska meteorologiska avdelningen, som rapporterade att starka vindar förutspås i Andamansjön på grund av den starka sydvästra monsunen som råder över Andamansjön, de södra provinserna och Thailandsbukten. Detta resulterade också i starka vindgenererade vågor som kunde nå 2-3 meter höga i Andamansjön och högre än 3 meter i områden med åskväder.

Från och med idag sågs inga turister simma i vattnet på många populära stränder och endast livräddare var stationerade vid flera kontrollpunkter.

De bad också turister att följa deras instruktioner och betonade att de "röda flaggorna" som placerats på stranden var markerade som mycket farliga platser med risk för vågor och bubbelpooler som kan vara livshotande. De 'gul-röda flaggorna' markerades som platser där turister får bada i havet men under livräddarnas noggranna övervakning.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.