UPPDATERING: Misstänkt greps på sjukhus för behandling för skottskada, var kopplad till Koh Kaew-skjutning

Koh Kaew, Mueang Phuket –

En misstänkt som hade ådragit sig skador från en skottskada i en skottlossning i Koh Kaew har gripits, säger relevant brottsbekämpning.

Först, vår tidigare stori:

En 35-årig man har ådragit sig skador från en skottskada efter att ha slagits med en grupp andra män i ett hus i Koh Kaew-distriktet i Mueang Phuket-distriktet strax före midnatt den 23 maj.rd.

Nu till vår uppdaterade berättelse:

Polischefen i Phuket, överste Sarawut Chooprasit, berättade för The Phuket Express i morse, "Vi tog med en arresteringsorder till Mr. Manoon Songlert, 42, från Nakhon Si Thammarat som behandlades efter att ha skadats från ett skott i fötterna vid Vachira Phuket. Sjukhus i Phuket Town.”

"Han anklagas för att ha försökt döda andra, olagligt innehav av skjutvapen och ammunition, bära en pistol offentligt utan tillstånd och gå in i andras boende utan tillstånd på natten."

"I detta skede har Mr. Manoon avböjt alla anklagelser och säger att han inte är skyldig till några kränkningar. Polisen är dock med Mr. Manoon på sjukhuset 24 timmar om dygnet.” sade överste Sarawut.

"Under tiden har Mr. Suthon Meesribua, den andra parten i huset som var inblandad i brandstriden, redan gett oss sin pistol. Han sa att han använde sitt vapen i självförsvar. Sarawut tillade, utan att ange om Suthon hade en licens för vapnet eller om han åtalades.

"Efter förhör tror vi att de misstänkta, inklusive Manoon, missförstod situationen när de försökte be om pengar från fel person som redan hade flyttat ut från huset som nu ägs av Suthon." sade överste Sarawut.

"Vi letar efter några andra parter som är inblandade i det här bråket för vidare utredning." Överste Sarawut avslutade.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.