Det thailändska folkhälsoministeriet kommer i de flesta fall att föreslå att maskmandaten upphör i Thailand i mitten av juni

Thailand-

Dr. Kiatpoom Wongrachit, ständig sekreterare för Folkhälsoministeriet (MOPH), meddelade i eftermiddags, den 24 maj 2022, att MOPH planerar att föreslå Center for Covid-19 Situation Administration eller CCSA att avsluta maskmandaten i de flesta situationer i Thailand i mitten av juni.

För närvarande finns det ett maskmandat i alla provinser i Thailand i alla allmänna utrymmen, inklusive utomhus eller till och med att köra ensam motorcykel. Detta är inte en lag i sig, men det är ett verkställbart juridiskt mandat enligt det nuvarande nöddekretet som just förlängdes till slutet av juli.

Enligt Dr Kiatpoom kommer förslaget att vara att det nuvarande mandatet ändras till vägledning om endast tre saker:

1. I riskzonen, utsatta människor, särskilt äldre.

2. Stängda inomhusutrymmen som är dåligt ventilerade.

3. Evenemang som ger extremt stora folksamlingar.

Enligt förslaget skulle mandatet i andra situationer tas bort och det skulle vara personligt val om man ville bära mask eller inte.

TPN noterar att detta bara är ett förslag för närvarande och inte garanterat kommer att hända men kommer att vara välkomna potentiella nyheter för många av våra läsare. Kommentarer på sociala medier i våra nätverk har konsekvent kritiserat uppdragen, särskilt användning utomhus.

Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.