Stora stormar kommer att drabba alla regioner under helgen, varnar thailändska meteorologiska avdelningen

FOTO: Naewna

Nationellt —

Den thailändska meteorologiska avdelningen har utfärdat en vädervarning idag, den 7 maj, för en annalkande stor storm som sannolikt kommer att drabba 53 provinser över hela landet.  

På grund av tillkännagivandet kommer de sydostliga vindarna över viken och söder att förstärkas, vilket orsakar kraftigt eller mycket kraftigt regn i vissa områden under de kommande 24 timmarna, medan norr, nordöst, centrala och öster, inklusive Bangkok och dess närområden, också kommer att möter tilltagande regn i cirka 60-70 % av områdena. 

De drabbade områdena är följande:

Norr: Mae Hong Son, Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Tak, Kamphaeng Phet, Phitsanulok, Phichit och Phetchabun kommer att se åskväder. Högsta och lägsta temperatur är 31-36 grader respektive 22-25 grader.

Nordost: Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Nong Bua Lamphu, Udon Thani, Khon Kaen, Kalasin, Maha Sarakham, Chaiyaphum, Nakhon Ratchasima, Buriram och Surin kommer också att se varmt och dunkelt väder under dagen. De högsta och lägsta temperaturerna är 31-33 grader och 23-25 ​​grader.

Central: Uthai Thani, Suphan Buri, Kanchanaburi, Ratchaburi, Samut Songkhram, Samut Sakhon och Nakhon Pathom. De högsta och lägsta temperaturerna är  32-36 grader och 23-27 grader.

Öst: Nakhon Nayok, Prachinburi, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi och Trat. De högsta och lägsta temperaturerna är  33-35 grader och 24-25 grader. De sydostliga vindarna är 15-35 km/h. Våghöjd 1-2 meter och 2 meter offshore.

Sydöst: Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Yala, Pattani och Narathiwat. De högsta och lägsta temperaturerna är 28-34 grader och 23-25 grader. De sydliga vindarna är 15-35 km/h och våghöjden är 1-2 meter över Surat Thani. De sydostliga 15-30 km/h och våghöjden 1 meter under Nakhon Si Thammarat.     

Sydväst: Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang och Satun. De högsta och lägsta temperaturerna är 30-35 grader och 24-26 grader. De sydliga vindarna är 20-35 km/h. Våghöjd 2 meter och 2 meter offshore.

Bangkok med omnejd: De högsta och lägsta temperaturerna är 33-36 grader och 26-27 grader.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/