Utländsk turist fångad i video sittande vid lokal helgedom på Phuket-marknaden, vilket väckte viralt ämne i Thailand

Phuket -

Lokala reportrar gick för att undersöka området kring Chillva Market i Phuket igår, den 5 maj, efter att en video av en kvinnlig utlänning som fångades sitta vid ett bord vid en helgedom och spela sin mobiltelefon blev viralt i Thailand.

Videon visade att utlänningen satt på en stol framför helgedomen på marknaden utan att inse att hon satt på en topp där folk skulle placera ut blommor, drycker och erbjudanden till glansen.

Klädförsäljaren Pussadee Chakmanon berättade för reportrar om händelsen att hon såg turisten sitta vid helgedomen. Hon hälsade sedan på henne innan hon respekterade glansen.

”Hon visste förmodligen inte. hon satt och spelade i telefonen och ingen berättade det för henne. Jag förstår att hon inte kände till vår kultur”, sa hon.

ภาพจาก ผู้ใช้งาน TikTok บัญชี tiktikphonkaset

En annan handlare Wirot Somjit som också bevittnade händelsen sa att det fanns två utlänningar och att en av dem hade slut på sitt telefonbatteri, så hon stannade vid helgedomen för att ladda sin telefon eftersom det fanns en sladd i närheten.

Hon satt där i cirka 10 minuter tills en kund avrådde henne från att sitta här och förklarade för henne vad hon satt vid. Sedan sa några också till henne att det var olämpligt.

"Hon blev chockad och reste sig direkt. Jag trodde inte att hon skulle sitta där. Tänk bara att hon skulle ladda batteriet, det är allt. Så jag sa ingenting”, tillade han.

Men, konstaterar TPN, har vissa thailändare uppgett på nätet att de var djupt kränkta och ville att turisterna skulle hittas och be om ursäkt eller till och med bötfällas eller straffas. Det är oklart om polisen planerar att göra det.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.