Utländska passagerare ökar avsevärt på Phukets internationella flygplats första dagen efter att Test and Go släpps

Phuket —

Antalet utländska passagerare på Phukets internationella flygplats ökade markant den första dagen av avbokningen av Test and Go, enligt flygplatstjänstemän.

Igår, den 1 maj, anlände utländska passagerare i en jämn ström till Phuket International Airports internationella terminal efter att den impopulära Test and Go-förordningen slutligen avbröts. Enligt rapporten anlände nästan 4,400 29 personer från 5,000 flyg till flygplatsen i går, och denna siffra förväntades stiga till 27 XNUMX per dag denna månad med cirka XNUMX bekräftade internationella flygankomster dagligen. 

Monchai Tanot, chefen för Phukets internationella flygplats, berättade för TPN-reporter att flygplatsen fungerade i linje med Test and Go-avbokningen. Den första ankomsten var en Doha-Phuket Qatar Airways flygning, med 324 passagerare som kunde lämna flygplatsen mycket snabbt. Han sa att dagens totala resultat var tillfredsställande, och några passagerare kommenterade till och med hur bra och bekväm servicen var.

TPN noterar att Thailand Pass, ett annat impopulärt program, finns kvar men papperskraven har reducerats avsevärt och detta program kan komma att fasas ut inom en snar framtid.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.