Thailands senaste inträdeskrav från och med söndagen den 1 maj 2022

Följande är ett pressmeddelande från Thailands turistmyndighet:

Följande regler kommer att gälla från och med 1 maj 2022, med specifika krav för vaccinerade och ovaccinerade/ej helt vaccinerade resenärer från alla länder/territorier med planerade ankomster från detta datum.

Krav före ankomst

Vaccinerade resenärer måste ha följande dokument för att komma in i Thailand:

 • Ett giltigt pass, ett Thailand Pass (via https://tp.consular.go.th/), eller ett gränspass för ankomster via gränskontroller.
 • En försäkring som täcker minst 10,000 XNUMX USD. Thailändare och utländska utlänningar under Thailands nationella sjukvårdsskydd är undantagna från detta krav.
 • Ett intyg om covid-19-vaccination
  • Alla som är 18 år och äldre måste vara fullständigt vaccinerade mot COVID-19 med ett godkänt vaccin minst 14 dagar innan de reser till Thailand.
  • Resenärer 5-17 år som reser till Thailand utan följeslagare måste vaccineras med minst 1 dos av ett godkänt vaccin minst 14 dagar innan de reser till Thailand. De som reser med föräldrar är undantagna från detta krav.
  • Resenärer med en historia av covid-19-infektion som har fått minst 1 dos av ett godkänt vaccin efter infektion måste ha ett medicinskt intyg om covid-19-återhämtning.

Ovaccinerade / ej fullvaccinerade resenärer måste ha följande dokument för att komma in i Thailand:

 • Ett giltigt pass, ett Thailand Pass (via https://tp.consular.go.th/), eller ett gränspass för ankomster via gränskontroller.
 • En försäkring som täcker minst 10,000 XNUMX USD. Thailändare och utländska utlänningar under Thailands nationella sjukvårdsskydd är undantagna från detta krav.
 • Ett bevis på förskottsbetalning för 5 nätters karantän på statligt godkända hotell; såsom SHA Extra Plus (SHA++) hotell eller AQ Accommodation/s, plus bevis på förskottsbetalning för 1 RT-PCR COVID-19-test. Thailändare behöver inte betala för provet.

Karantänen är undantagen för ovaccinerade/ej helt vaccinerade resenärer som kan ladda upp bevis på ett negativt RT-PCR-test inom 72 timmar efter resan via Thailand Pass-systemet. Undantaget omfattar även resenärer under 6 år som reser med föräldrar.

Krav vid ankomst

Vid ankomsten till Thailand måste alla resenärer genomgå inresekontroll inklusive kontroll av kroppstemperaturen och visa upp de nödvändiga dokumenten för immigrations-/hälsokontrolltjänstemannen för att utföra kontrollerna.

Du har nu möjlighet  vaccinerade resenärer kommer då att tillåtas inträde och är fria att gå var som helst i kungariket. *För landvägar som använder ett gränspass kommer de att tillåtas en vistelse på högst 3 dagar endast inom de angivna områdena.

På samma sätt ovaccinerade/ej helt vaccinerade resenärer som har laddat upp bevis på ett negativt RT-PCR-test inom 72 timmar efter resan via Thailand Pass-systemet kommer att tillåtas inträde och är fria att åka var som helst i kungariket.

Annat, ovaccinerade/ej helt vaccinerade resenärer måste gå vidare för att genomgå karantän i 5 dagar. Resan till det förbokade boendet ska ske med ett förbestämt fordon på en förseglad rutt inom en restid på högst 5 timmar. Sedan måste de genomgå ett RT-PCR-test dag 4-5. Resenärer under 5 år, som reser med föräldrar och genomgår karantän tillsammans, kan göra ett salivtest. Resenärer vars testresultat återkommer som negativt kommer att tillåtas åka var som helst i riket, medan de vars testresultat återkommer som positivt kommer att hänvisas till lämplig medicinsk behandling och utgifterna måste täckas av erforderlig försäkring/egen kostnad för utländska resenärer, eller nationell sjukvårdstäckning för thailändare och berättigade utländska utlänningar.

Under vistelsen

Medan de är i Thailand, rekommenderas både vaccinerade och ovaccinerade / inte helt vaccinerade resenärer att strikt följa hälso- och säkerhetsstandarderna. Resenärer som upplever covid-liknande symtom bör testas. Om de testar positivt måste de få lämplig medicinsk behandling.

Vi önskar alla besökare en trevlig, säker och givande semester i Thailand under denna spännande tid då vi återigen kan välkomna resenärer från hela världen.

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/