Phuket förlänger drickstiden på "restauranger" till midnatt från första maj

Phuket-

Phuket har officiellt godkänt en förlängning av drickstiden på "restauranger" till midnatt från den 1 majst2022

Först, som referens:

Thailändska myndigheter ställer in Test and Go och underlättar lagliga drickstider.

Igår (29 aprilth), utfärdade Phukets guvernör Narong Woonciew ordern. "Restauranger" kommer att tillåtas att servera alkoholhaltiga drycker fram till midnatt från och med den 1 majst2022

Phuket Express noterade att tidigare "restauranger" fick servera alkohol fram till 11:00. Drickstiden kommer nu att förlängas en timme till.

Däremot förblir nöjesställen, inklusive barer, pubar, nattklubbar, gogos, karaokelounger och andra liknande företag, lagligt stängda. Endast modifierade ombyggda restauranger med lämpliga certifieringar som är godkända av myndigheterna får driva lagligt, även om tillämpningen i praktiken kan variera.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.