Turism- och idrottsministern föreslår annullering av "Thailand Pass" i juni, men kommer att stanna tills vidare med mindre pappersarbete

FOTO: Thansettakij

Bangkok -

Minister för turism och sport, Phiphat Ratchakitprakarn, planerar att föreslå att registreringssystemet "Thailand Pass" avbryts senast den 1 juni och inkassering av 300-bahts "landinträdesavgift" vid nästa möte med Center for Covid-19 Situationsadministration (CCSA).

Phiphat avslöjade i går, den 27 april, att han skulle be CCSA-kommittén att överväga att avbryta "Thailand Pass"-systemet och implementera passvaccinregistreringen tillsammans med att fylla i annan vaccinationsinformation i TM.6 immigrationsformuläret istället för att underlätta för alla resenärer.

Han resonerade att avbokningen skulle göras i juni eftersom infektionerna av Omicron-varianten i landet sannolikt skulle minska och det låg nära folkhälsoministeriets tidslinje för att göra Covid-19 till en endemisk sjukdom som var den 1 juli.

Medan folkhälsoministeriet Anutin Charnvirakul föreslog att återkallelsen av "Thailand Pass" skulle ersättas med ytterligare justeringar, som att turister måste få en boosterdos eller ha minst 3 sprutor av Covid-19-vaccin här, rådde turistministern att det borde övervägas på marknad för marknad.

FOTO: Prachachat

"Det borde bero på turisternas avreseland om dess regering redan hade tillhandahållit en boostervaccination eller inte. Om turisterna inte berodde på bristande vaccination i sitt land, så kan de bli beviljade att tillåta att resa till Thailand först, tillade Phiphat.

När det gäller avgiften för "markinträde" sa ministern att förslaget ursprungligen var planerat att läggas fram för kabinettsutskottet nästa vecka. Om det godkänns kommer det att genomföras under de kommande tre månaderna. Enligt hans uttalande var avgiften på 300 baht uppdelad i 50 och 200 baht. De första 50 baht skulle vara för turisters individuella försäkring, inklusive Covid-19-försäkring för milda infektioner, och ytterligare 250 baht skulle delas ut till National Tourism Promotion Fund.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/