Phukets stadshus tar emot elektriska skotrar att använda för säkerhetsarbete, kritiker i sociala medier påpekar "förbud" mot skotrar offentligt

Phuket -

Phukets stadshus fick två elektriska skotrar från ett företag att använda i sitt säkerhetsarbete, men alla på sociala medier är inte nöjda eftersom stadens tjänstemän för drygt en månad sedan genomförde en omfattande kampanj som förbjöd elektriska skotrar från stadens gator.

Igår (27 aprilth), gav en representant från Beam Mobility Thailand Company två elektriska skotrar till Phukets stadshus.

Chefen för Phukets provinskontor, Ms. Kanathip Sukcharoen, sa till TPN-reportrar, "Phuket utvecklas till att bli en intelligent stad. Så vi har kommit överens om att provköra de elektriska skotrarna i området kring Phukets stadshus. Detta för att underlätta säkerhetsarbetet i området.”

– Provkörningen kommer att vara i tio månader. Dessa två skotrar är inställda på att endast användas i stadshusområdet. De kommer inte att köras utanför stadshusområdet eller allmänna gator så det bryter inte mot något "förbud" för allmänna gator." Kanathip uppgav.

Samtidigt varnade Patong-polisen den 21 februari 2022 turister som åkte elektriska skotrar på vägarna i Patong-området, Phuket att de kunde ställas inför rättsliga anklagelser och fordonskonfiskering eftersom det påstås bryta mot landets fordonslag.

https://thepattayanews.com/2022/02/21/phuket-police-charge-electric-scooter-riders-on-patong-road-for-allegedly-violating-vehicle-act-causing-social-media-outroar/

 

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.