Thailands civila luftfartsmyndighet utfärdar de senaste åtgärderna för flygresor från och med 1 maj

FOTO: Heathrow flygplats

Nationella -

Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) har utfärdat en NOTAM (Notice to Air Missions) för att informera flygbolag runt om i världen om de senaste åtgärderna för flygresor till Thailand, med start den 1 maj, efter regeringens tillkännagivande om lättnade ankomståtgärder i fredags.

För att skapa ömsesidig förståelse och tillåta flygbolagen att följa åtgärderna korrekt, är NOTAM-meddelandet som följer:

  1. Passagerare som är helt vaccinerade får komma in i landet utan ytterligare Covid-19-tester. Passagerare rekommenderas dock att genomföra ett ATK-test (snabbt Covid-19-antigen) om de har några misstänkta symtom.
  2. Passagerare som inte har vaccinerats eller inte är helt vaccinerade kan få ett RT-PCR-test inom 72 timmar före avgång och kommer att kunna ta sig in i landet utan ytterligare Covid-19-tester samt fullt vaccinerade passagerare. Om dessa passagerare inte har RT-PCR-testresultat kommer de att sättas i karantän enligt order från karantäntjänstemän och måste utföra RT-PCR-test på dag 4 eller dag 5 av karantänen.
  3. Alla passagerare måste ha en sjukförsäkring mot Covid-19 eller ett garantibrev om full täckning för Covid-19 behandling värd minst 10,000 19 USD täckning under hela vistelsen i Thailand. Passagerare kan använda denna försäkring för att få Covid-XNUMX-behandling om de visar sig vara smittade.
  4. Passagerare måste uppvisa bevis på vaccination eller RT-PCR-testresultat och Covid-19-sjukförsäkring när de registrerar sig i "Thailand Pass"-systemet innan de reser. När dokumenten har verifierats kommer passageraren att få en QR-kod att presentera för flygbolaget. Om det inte finns någon QR-kod kan flygbolaget vägra att ha passagerare ombord.
  5. Flygbolag måste verifiera att passagerare har QR-koder från "Thailand Pass"-systemet innan de accepterar dem på flygplanet. Om en passagerare visar sig ha anlänt till Thailand utan QR-kod, ansvarar flygbolaget för att skicka tillbaka passageraren till ursprungslandet.
  6. Flygplatser och relaterade myndigheter måste strikt implementera statliga åtgärder som att bära masker, kontrollera kroppstemperaturen innan de går in i eller lämnar anläggningen

CAAT bad också flygbolagen att samarbeta med inspektionen, dokumentgranskningen och övervakningen i strikt enlighet med de nya åtgärderna. Samtidigt måste de tillhandahålla fullständig och korrekt passagerarinformation för att fullt ut kunna förbereda och underlätta resenärer vid inresa i landet enligt de nya åtgärderna.

TPN noterar att detta ännu INTE är den lagliga, officiella lagen för de nya åtgärderna, som måste undertecknas i Royal Gazette för att vara officiella och kommer sannolikt att ske i slutet av denna månad.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/